fredag 21. januar 2011

Appelsinmarmelade

Jeg er så heldig å få bo i Portugal dette året og nå etter jul er appelsiner og andre sitrusfrukter på sitt aller beste.
Vi spiser og spiser, presser og elsker smaken av utrolig søte, saftige klementiner og appelsiner.
Fant ut at jeg ville prøve å lage marmelade av både det ene og det andre. De smaker veldig godt og ikke likt det en kjøper i det hele tatt. Prøv selv.
Oppskriftene følger her:

Klementin-og limemarmelade
1,5 kg klementiner ( etterskrelling )
3 lime
250 g sukker (prøv deg frem, kanskje mer, kanskje mindre)
Skall av tre lime og en appelsin (bruk økologisk skall om mulig)
Skallet vaskes og skrelles med potetskreller, deretter finsnittes det.
Fruktene skrelles og deretter deles hver halve i 3-4 skiver.
Legg alt i en gryte, sammen med sukkeret. Rør godt, så sukkeret smelter inn i saften. Kok på svak varme i ca en time, sjekk gjerne etter 45 min. Noen trenger også mer enn en time. Sjekk at når du dypper en skje i marmeladen, så henger den siste dråpen på lenge før den detter. Trenger ikke være så stiv som gele.


klar til koking

Skall, skrelt og skåret
Appelsin- og sitronmarmelade
3 kg appelsiner (ferdig skrelt)
1 sitron
350-500 g sukker
Skall av 3 appelsiner og 1 sitron
Fremgangsmåten er lik den som er beskrevet ovenfor

Har tenkt å prøve meg på enda en appelsinmarmelade. Kanskje med mer sitron?
Ferdig på glass

Mandeltreet blomstrer så vakkert for tiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar